Smelink har bytt namn till Ready Digital. Gå till vår nya hemsida. Läs mer.

Jag är intresserad av:

Lämna dina uppgifter så ringer vi dig:

Eller ring oss:
0470 - 70 36 80

16 december 2014

När det är läge att uppgradera din hemsida

Simon Östemar - Webmaster på Smelink.se Simon Östemar
Webmaster

Är det dags att damma av din hemsida? I denna artikeln förklara vi vad som är viktigt för att du ska ha en väl fungerande hemsida.

Hjälp! Varför säljer jag inget i min webshop?

1. Svårighet med att uppdatera innehåll på webbplats

Om du inte kan uppdatera din hemsida med bilder eller texter utan att behöva gå in i koden är det dags för en uppgradering. Ett innehållshanteringssystem gör det mycket enklare för dig att uppdatera din hemsida kontinuerligt utan förkunskaper. I vårt verktyg har vi drag-och-släpp funktioner som underlättar för dig när du ska skapa och uppdatera ditt innehåll, oavsett om det är texter eller bilder.

2. Webbdesignen är inte skalbar

Idag finns det många som inte endast surfar i datorn utan även med mobilen eller surfplattan. Med en responsiv design skalas din hemsida eller webshop efter vad din besökare har för enhet. Det är ett enkelt sätt att förbättra upplevelsen på din webbplats för alla typer av besökare. Den responsiva designen rekommenderas av oss och är ett måste när dina besökare vill nå din webbplats via mobilen eller surfplattan.

3. Webbplatsen konverterar dåligt

Om din hemsida konverterar dåligt innebär det att det är någonting som gör att besökarna på din sida inte bokar, registrerar sig eller genomför köp. Det kan exempelvis vara saker så som trygghetsfaktorer, utseende eller användbarhet. Du kan läsa mer om utseende och användbarhet artikeln Enhetlig webbdesign ger nöjdare besökare.

4. Dålig placering i sökmotorer

Syns din webbplats dåligt på sökmotorer, som exempelvis google? SEO innebär att underlätta för att sökmotorerna ska hitta till din webbplats vid sökningar. För att få bättre placeringar på sökmotorer bör du tänka på vad du har för domännamn samt att du kontinuerligt uppdaterar ditt underhåll. Du kan läsa mer om sökmotoroptimering i artikeln 5 effektiva tips för sökmotoroptimering av din hemsida.

5. Webbdesignen ser föråldrad ut

Upplevs din webbplats som rörig? Finns det för mycket knappar och färger? Det som behövs är en strukturerad hemsida med bra innehåll som kan leva ett tag utan att upplevas som gammalmodig. Din webbplats är företagets ansikte utåt och behöver vara enkel och lättnavigerad. Du kan läsa mer om färger och deras påverkan i artikeln Konsten att välja färger till din hemsida.

Stämmer detta in på din hemsida?

Stämmer en eller flera av dessa punkter överens med din hemsida eller webshop är det dags för en uppgradering. Vi på Smelink erbjuder dig en hemsida eller webshop med responsiv design och enkelt uppdateringsverktyg så du kan uppdatera ofta. Våra webbdesigners anpassar er webbplats efter era behov och önskemål. Här kan du läsa mer om processen.

Sammanfattning:

 • Uppdateringsverktyg
  Det ska vara enkelt att uppdatera bild- och textinnehåll.
 • Responsiv design
  Webbplatsen ska anpassas efter varje mobil enhet.
 • Konverteringsgrad
  Din webbplats ska inge trygghet och inspirera besökare till att aktivt göra något.
 • Synbarhet
  Din webbplats ska ha synas på sökmotorerna.
 • Webbdesign
  Din webbplats ska vara modern och tilltala dina besökare och potentiella kunder.

Varför skulle någon vilja handla hos dig istället för hos dina konkurrenter? Finns det inget självklart svar på den frågan måste du sätta igång och skapa ett.

Dags att uppgradera din hemsida?

Lämna dina uppgifter så ringer vi dig och går igenom dina behov:

Ny hemsida?

Öka din försäljning och få fler kunder. Låt oss skapa din nya hemsida.

Läs mer

Vill du hamna högre på Google?

Få fler och bättre besökare. Vi sökmotoroptimerar din hemsida.

Läs mer

Numera bloggar vi på
Ready Digital

Lämna följande fält tomt.