Smelink har bytt namn till Ready Digital. Gå till vår nya hemsida. Läs mer.

Jag är intresserad av:

Lämna dina uppgifter så ringer vi dig:

Eller ring oss:
0470 - 70 36 80

9 november 2016

Användaren i fokus på Åkesson Mäklarbyrås nya hemsida

Sara Gröndahl - Webbdesigner på Smelink.se Sara Gröndahl
Webbdesigner

När vi skulle bygga upp Åkesson Mäklarbyrås nya hemsida var användaren i fokus i dubbel bemärkelse. Målet för oss var att skapa en användarvänlig hemsida med tydligt budskap och minimal administration.

Med 2 miljoner unika besökare varje vecka, är det lätt att tro att det räcker att synas på Hemnet för att lyckas som mäklare. För Åkesson Mäklarbyrå är valet att prioritera den egna hemsidan självklart - Hemsidan är navet i deras digitala närvaro och inger trygghet för både köpare och säljare.

– När köparen klickar sig vidare till vår hemsida från Hemnet får hon en känsla för oss som mäklarkontor. När det kommer till säljare så söker de oftare efter mäklare via sidor som Google, och då vill vi självklart ge ett professionellt första intryck när de kommer till vår sida, berättar Emelie.

Köp- och säljresan börjar på webben

Emelie Svensson, Åkesson Mäklarbyrå i Växjö

För Emelie och hennes kollegor på Åkesson Mäklarbyrå är kunden alltid i fokus. Som fristående mäklare har de möjligheten att anpassa varje affär efter kundens önskemål. Den personliga kontakten med kunden är något som de värderar högt.

Även med denna personliga och lokala nisch, är webben en av de absolut viktigaste kanalerna för att nå såväl köpare som säljare. Det är där som de allra flesta börjar sin köp- eller säljresa, något som Emelie är väl medveten om:

– Många kunder upplever det som den mest naturliga och lättillgängliga platsen att börja söka information om bostäder och mäklare, säger hon och tillägger:

– Många bor dessutom på andra orter och det hade inte varit möjligt att nå dem på samma sätt utan webben.

Användarvänlighet och tillgänglighet två krav

Åkesson Mäklarbyrås gamla hemsida fungerade inte bra i mobil och läsplatta. När trafiken från dessa nya enheter ökade, började diskussionen om att bygga upp en ny webbplats. Att plocka med verksamhetsmålen i alla digitala satsningar är något vi på Smelink pratar mycket med våra kunder om. Emelie har också tänkt på detta inför uppbyggnaden av den nya hemsidan:

– Användarvänlighet och lättillgänglighet tycker vi är naturliga delar i att vara just en personlig mäklare, säger hon.

Smelink fick uppdraget att bygga upp en ny, modern och användarvänlig hemsida åt företaget.

Eftersom Åkesson Mäklarbyrå använder Vitecs mäklarsystem för att lägga upp objekt på Hemnet och andra kanaler, har vi utvecklat en skräddarsydd koppling mellan Vitec och hemsidan. Med denna behöver mäklaren bara lägga upp informationen om sitt objekt i Vitec, så uppdateras den automatiskt på hemsidan. På så sätt kan Emelie och hennes kollegor lägga mer tid på sina kunder.

– I vårt arbete är kunden det allra viktigaste och majoriteten av vår tid läggs på kundkontakt i olika former. Det är helt centralt i alla affärers olika skeden.

Åkessons Mäklarbyrå i Växjö, nya hemsidan

Den nya hemsidan är också responsiv, vilket innebär att den automatiskt anpassar sig till olika skärmstorlekar. En responsiv hemsida är en självklarhet idag, eftersom hemsidan utan det tappar både positioner på Google och användarvänlighet för besökaren.

Arbetet med att göra en hemsida användarvänlig sker på flera plan. Förutom responsiviteten har vi också jobbat med att presentera text och bilder på rätt sätt på hemsidan. Presentationen av objekten, en central del av Åkesson Mäklarbyrås hemsida, har arbetats om.

– Objektssidan tydliggör den information som kunderna efterfrågar allra mest. Till exempel är bilder och dokument om bostäderna lättare att komma till snabbt, säger Emelie. Hon fortsätter:

– Vi tycker att hemsidan är ett riktigt lyft och är riktigt nöjda. Redan nu har vi fått mycket positiva kommentarer från kunder och samarbetspartners.

Vill du ha en modern hemsida kopplad till ditt mäklarsystem?

Ring oss på 0470-70 36 80 eller fyll i dina uppgifter nedan, så hör vi av oss:

Ny hemsida?

Öka din försäljning och få fler kunder. Låt oss skapa din nya hemsida.

Läs mer

Vill du hamna högre på Google?

Få fler och bättre besökare. Vi sökmotoroptimerar din hemsida.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Lämna följande fält tomt.