Smelink byter namn till Ready Digital. Gå till vår nya hemsida. Läs mer.

Jag är intresserad av:

Lämna dina uppgifter så ringer vi dig:

Eller ring oss:
0470 - 70 36 80

29 mars 2017

De digitala kunskapsklyftorna ökar

Sara Gröndahl - Webbdesigner på Smelink.se Sara Gröndahl
Webbdesigner

Det räcker inte längre att ha en hemsida som presenterar företaget på ett trevligt sätt. Vi presenterar första steget mot att bli konkurrenskraftig online.

Hamna inte ohjälpligt efter i den digitala utvecklingen

Har du koll på hur den digitala utvecklingen påverkar ditt företag? En färsk undersökning visar att 70% av svenska små- och medelstora företag anser att de behöver agera för en digital utveckling, men att hela 47% av de tillfrågade företagen inte vet vad de ska göra!

Hänger du inte med som företagare och tar del av det som händer och skrivs om den digitala utvecklingen hamnar du ohjälpligt efter. Det blir svårare och svårare att förstå vad du ska satsa på och i vilken ände du ska börja. Kontaktar du en konsult så pratar de ofta övergripande om digitalisering, vilket kan göra det hela ännu mer obegripligt.

80% av köparna börjar på Google

Nära 80% söker efter relevant information på Google innan de bestämmer sig för att köpa enligt PostNords E-handelsbarometer 2017.

Det betyder att du som företagare måste skaffa dig en större förståelse för kundernas köpbeteende om du ska äga kundprocessen. Det räcker inte längre att ha en hemsida som presenterar företaget på ett trevligt sätt. Idag är hemsidan den strategiskt viktigaste kommunikationskanalen och varumärkesbäraren för ett företag. Det kan du dra nytta av!

Bli konkurrenskraftig online

Det första viktiga steget för att utveckla ditt företags digitala närvaro är att ta fram en strategi. Den lägger grunden för hur företaget ska använda olika digitala kanaler. Strategin ger också en plan över vad som ska kommuniceras i respektive kanal för att möta kunden med rätt argument beroende på var i köpprocessen hon befinner sig.

När strategin är satt är det viktigt att formulera syfte och mål med närvaron online. Det är först när du kan mäta effekterna som du vet om de digitala satsningarna lyckas. Målet kan till exempel vara att få in fler kundkontakter eller öka antal avslut i en webbshop.

Även vi på Smelink utmanas av digitaliseringen, trots att vi verkar på en digital plattform. Utvecklingen går snabbt och vi ser med spänning fram emot allt det nya som gör att vi som företag kan ligga i framkant för att våra kunder ska bli konkurrenskraftiga. Vi lägger stort fokus på att öka förståelsen för hur våra kunders målgrupper agerar. Genom detta vill vi bli experter på att driva affärer i kundernas webbplatser med hjälp av konverteringsoptimering, sökmotoroptimering och annan digital marknadsföring.

Vill du prata om ditt företags digitala utveckling?

Ring oss på 0470-70 36 80 eller fyll i dina uppgifter nedan, så ringer vi upp:

Vill du hamna högre på Google?

Få fler och bättre besökare. Vi sökmotoroptimerar din hemsida.

Läs mer

Starta webshop?

Sälj dina produkter online genom e-handel. Snabbt, enkelt och säkert.

Läs mer

Ny hemsida?

Öka din försäljning och få fler kunder. Låt oss skapa din nya hemsida.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Lämna följande fält tomt.