Smelink byter namn till Ready Digital. Gå till vår nya hemsida. Läs mer.

Jag är intresserad av:

Lämna dina uppgifter så ringer vi dig:

Eller ring oss:
0470 - 70 36 80

6 juli 2016

6 viktiga anledningar att bygga din hemsida i Wordpress

Sara Gröndahl - Webbdesigner på Smelink.se Sara Gröndahl
Webbdesigner

Att bygga upp din hemsida i rätt plattform kan vara skillnaden mellan succé och total flopp. Här är sex anledningar till att Wordpress är rätt plattform för dig.

Varför bygga hemsida i Wordpress

Ska du bygga en ny hemsida?

Med 13 år i ryggen är Wordpress en av världens absolut största plattformar inte bara för bloggar - som det var från början - utan också för professionella företagshemsidor och säljande webshopar.

Det finns massor av fördelar med att bygga din hemsida i Wordpress, men här har jag listat de - i mitt tycke - absolut viktigaste fördelarna med att välja Wordpress när du bygger upp din nya hemsida eller webshop:

  • Obegränsade utvecklingsmöjligheter
  • Enkelt att synas på Google
  • Möjlighet till webshop och blogg
  • Enkelt att använda
  • Kod- och designfrihet
  • Populär plattform

Obegränsade utvecklingsmöjligheter

Wordpress är öppen programvara, open source, vilket innebär att användaren är fri att använda, läsa och modifiera koden som hen själv önskar. För dig som varken vill eller kan koda själv innebär det i praktiken att om du väljer att låta bygga upp din hemsida i Wordpress så har du alla möjligheter i världen. Du kan modifiera din hemsida på exakt det sätt du vill.

Du kan gå från nystartat bolag till marknadsledande bjässe utan att behöva byta plattform.

Miljontals användare kan alla utveckla funktioner till sina hemsidor, vilket innebär att funktionen du eftersöker troligen redan finns för dig att lägga till och börja använda. Med andra ord: Du behöver inte uppfinna hjulet igen, vilket förstås blir mycket billigare. Och finns inte funktionen går den förstås alltid att låta utveckla!

Enkelt att synas på Google

Startar du en butik mitt i skogen utan att skylta eller marknadsföra dig kommer det inga kunder. Att detsamma gäller för hemsidor vet alla som är framgångsrika pä nätet idag. En viktig marknadsföringskanal är Google.

Genom att bygga hemsida i Wordpress blir det enkelt för dig att få hemsidan att synas på Google. Delvis gör plattformen en del av arbetet själv genom att vara korrekt uppbyggt och ha smarta, automatiserade funktioner, delvis kan du lägga till tillägg där du själv kan arbeta vidare med att få hemsidan att synas på Google. Vi på Smelink använder gärna tillägget Yoast eftersom det är ett komplett optimeringsverktyg som är lätt att använda även för dig som inte är så insatt.

Om du dessutom bloggar, vilket Wordpress är perfekt för, så har du en naturlig kanal för att skapa innehåll till din hemsida, vilket är grunden för att synas på Google.

Bygga hemsida med webshop och blogg

En annan fördel, som är sammankopplad med första punkten i den här artikeln, är möjligheten att driva en webshop i Wordpress. När vi på Smelink bygger webshop i Wordpress åt våra kunder använder vi tillägget WooCommerce för att kunna göra riktigt proffsiga webshopar. Om du inte har en webshop från början kan du alltid lägga till det i efterhand utan att behöva bygga om hela hemsidan.

Eftersom Wordpress i grunden är en plattform för att blogga, finns naturligtvis alltid möjlighet att ha en blogg på din hemsida också. En blogg är inte bara en kanal för att låta kunderna lära känna dig, det förbättrar också din synlighet på Google och öppnar för en tvåvägskommunikation på din hemsida. En blogg använd på rätt sätt ökar din trovärdighet vilket ger dig fler kunder.

Enkelt att använda

Ett CMS, content management system, som t.ex. Wordpress gör att du kan uppdatera hemsidan utan att behöva lära dig att koda. Det innebär att flera i företaget kan hjälpas åt med att uppdatera hemsidan och du behöver inte vänta på att en webdesigner gör uppdateringarna åt dig.

Wordpress är ett rent och snyggt CMS där det går lätt att lära dig grunderna.

Kod- och designfrihet

Med Wordpress har du full kontroll. Som jag nämnt tidigare är Wordpress öppen programvara vilket innebär att du äger hela hemsidan själv. Ingen ägare kan lägga ner programmet så att du plötsligt står utan hemsida en dag. Plattformen utvecklas hela tiden och uppdateringarna som kommer med jämna mellanrum är gratis, så att du alltid har en plattform som bygger på den senaste tekniken.

Wordpress har allt du behöver, till skillnad från en del andra hemsidesverktyg där du kan behöva ett externt program för att exempelvis ladda upp filer. Eftersom Wordpress är webbläsarbaserat kan du sitta på vilken dator du vill och uppdatera hemsidan. Det finns dessutom appar för att uppdatera din Wordpresshemsida via telefonen eller surfplattan.

Wordpress ger dig också friheten att ändra designen precis hur du vill. Om du vill minska arbetstid och -kostnad finns det tusentals designmallar att välja mellan.

Populär plattform

Det finns ingen anledning att simma mot strömmen. Wordpress är en populär och välkänd plattform som används på miljontals hemsidor över hela världen.

Genom den frihet som Wordpress ger har de byggt upp en enorm community med engagerade användare som finns där för att hjälpa dig att lösa dina problem om du bygger upp din hemsida själv i Wordpress.

Med engagerade användare händer det saker hela tiden. Titta bara på det här Twitterflödet med alla som taggat sina inlägg med #ilovewp (jag älskar Wordpress).Vill du köpa en hemsida byggd i Wordpress?

Ring oss på 0470-70 36 80 eller fyll i dina uppgifter nedan, så hör vi av oss:

Ny hemsida?

Öka din försäljning och få fler kunder. Låt oss skapa din nya hemsida.

Läs mer

Vill du hamna högre på Google?

Få fler och bättre besökare. Vi sökmotoroptimerar din hemsida.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Lämna följande fält tomt.