Jag är intresserad av:

Lämna dina uppgifter så ringer vi dig:

Eller ring oss:
0470 - 70 36 80

18 januari 2017

Avsaknad av SSL gör att du tappar kunder i din webshop

Sara Gröndahl - Webbdesigner på Smelink.se Sara Gröndahl
Webbdesigner

Webshopsägare, SSL-certifiera nu! Googles ställningstagande i frågan om SSL mer eller mindre tvingar dig som driver webshop att att certifiera den - för din och kundens säkerhet. Vi reder ut Vad, Varför och Hur.

SSL - säker webshopWebshop med WooCommerce | Smelink tipsar

Genom SSL-certifiering visar du att din webshop är en säker plats att handla på och shopen kan dessutom nå högre placeringar på Google. Alternativet? Röda varningssignaler och information till din kund om att han inte är trygg hos dig. Nu skräms vi, men det är faktiskt sant.

Vi ska prata mer om fördelarna med SSL och hur du går tillväga för att certifiera din webshop, men först: En snabblektion i vad SSL är.

SSL skyddar data på Internet

Överallt finns det de som inte ser skillnaden på mitt och ditt. Särskilt på Internet.

Secure Sockets Layer - SSL - krypterar all kommunikation mellan din kunds dator, din webshop och eventuella externa betallösningar för att ingen ska kunna avlyssna eller manipulera kommunikationen. Utan SSL kan en hacker i värsta fall få tag på kundens namn, e-post, lösenord, kreditkortsinformation och annan känslig data.

Med start nu i januari kommer Google att markera en webbplats som hanterar känslig information och inte krypterar denna som osäker. Andra webbläsare följer redan efter. Detta blir en varningssignal till alla: här vet du inte vem som ser vad du surfar på. En krypterad, SSL-certificerad webbplats markeras istället med ett grönt hänglås för att visa att det är en trygg zon. Googles ställningstagande i den här frågan mer eller mindre tvingar alla webshopsägare att SSL-certifiera sin webshop för att behålla kundens förtroende.

SSL-certifierad webbplats

Google visar att deras webbplats är säker. Ett grönt hänglås och HTTPS innan webbadressen.

Ökat förtroende från kunden - fler köp

Med en röd varningsskylt och informationen om att webshopen inte är säker framför sig, kommer kunden inte att våga handla av dig. Genom att istället SSL-certifiera hela din webshop visar du att du värnar om kundens integritet och skapar en trygghet som ökar hans benägenhet att handla av dig.

Alla bra betallösningar krypterar kreditkortsinformationen idag. Om du ser till att all kommunikation mellan kunden och din webshop är krypterad - inte bara själva köpeprocessen - vet kunden att han kan titta på vilka produkter han vill utan att någon obehörig ser.

Vi tror inte att vi behöver förklara vikten av det förtroendet för dig.

Bättre placering på Google

Förutom en trygghet till kunden, ger en SSL-certifiering av din webshop dig en chans att driva mer trafik till webshopen. Jo, för som grädde på moset ger Google sedan 2014 en boost till alla SSL-certifierade webshopar i det organiska sökresultatet.

För Google är det viktigt att deras användare får upp relevanta, bra webbplatser i sökresultatet. En SSL-certifierad webbplats väger tyngre i Googles sökresultat än en webbplats som inte är certifierad.

Hur gör jag för att SSL-certifiera min webshop?

Ett SSL-certifikat utfärdas alltid av en extern, oberoende part. Själva certifikatet är gratis eller kostar en slant, beroende på vilket typ av certifikat din webshop behöver. Därefter behöver din webshopsleverantör implementera certifikatet på servern. Eftersom kraven i certifikatet belastar servern hårdare kan din leverantör kräva betalt för att lägga in SSL på din webshop.

Certifikatet innehåller bland annat:

  • Företagsnamn
  • Företagets adress
  • Certifikatets giltighetstid
  • Bolaget som utfärdat certifikatet

Vill du veta mer om att SSL-certifiera din webshop?

Ring oss på 0470-70 36 80 eller fyll i dina uppgifter nedan, så hör vi av oss:

Starta webshop?

Sälj dina produkter online genom e-handel. Snabbt, enkelt och säkert.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Lämna följande fält tomt.